Російськім інвесторам відмовлятимуть у приватизації українських держпідприємств

Читать на русском
Попри можливу вигідність пропозицій від російських інвесторів приватизації українських державних підприємств уряд буде їм принципово відмовляти.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко заявив, що Кабінет міністрів України має принципову позицію щодо приватизації російськими інвесторами українських державних підприємств.

Російським інвесторам принципово відмовлятимуть у приватизації. Про це Павленко розповів в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, в уряді є особливий підхід щодо приватизації українських держпідприємств. «Наш підхід: максимально швидко, за прозорими умовами, із залученням міжнародних інвесторів виставити підприємства на приватизацію не для того, щоб просто продати, а щоб знайти господаря і залучити великі інвестиції», – заявив мінагрополітики.

Також, як стверджує Павленко, Кабмін хоче, щоб «Укрспирт» потрапив під приватизацію, бо є пропозиції від міжнародних інвесторів. На даний момент, процес приватизації великих держпідприємств блокується.

Список об'єктів, що підлягають приватизації у 2015-2016 рр.«Слово і Діло» вирішило розібратися, які об'єкти державної власності український уряд хоче приватизувати та скільки грошей очікує за це отримати.

«Ми будемо ці спроби продовжувати. І такі підприємства як «Укрспирт» повинні бути приватизовані, ДПЗКУ буде запропоновано інвесторам. Тому що є інтерес від американських, європейських, китайських і в цілому азіатських інвесторів. Багато підприємств потребують істотних капіталовкладень, серйозних грошей - дешевих довгих капітальних інвестицій», – заявив він.

Крім того, міністр впевнений, що «Укрспирт» має величезний потенціал з бiоетанолу, що могло б допомогти Україні бути энергонезалежною та самодостатньою з нафти. Але, щоб це сталося треба зробити дуже багато: дерегулювати ринок, дати можливість приватизувати, дати можливість зайти інвесторам з капіталами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: