ФРН може відправити своїх лікарів у Росію до Надії Савченко

Читать на русском
Ситуацію, в якій надійшла ця прохання, прес-секретар МЗС ФРН Мартін Шефер (Martin Schäfer) назвав «важкою і серйозною».
Посол України в ФРН Андрій Мельник

МЗС ФРН отримали від президента України Петра Порошенка прохання про те, щоб розглянути можливість направити німецьких лікарів в Росію до Надії Савченко, яка протягом майже тижня відмовлялася приймати воду і їжу.

Про такому проханні стало відомо в четвер, 10 березня, з повідомлення українського посла в ФРН Андрія Мельника в мережі Twitter, пише Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

Ситуацію, в якій надійшла ця прохання, прес-секретар МЗС ФРН Мартін Шефер (Martin Schäfer) назвав «важкою і серйозною». У той же час німецький уряд ретельно перевірить можливості надати допомогу з міркувань гуманності.

Як повідомляється, прохання передав в уряд ФРН посол України Андрій Мельник, одночасно виступивши з різкою критикою позиції Берліна щодо врегулювання ситуації в Донбасі.

За словами Мельника, Німеччина демонструє зайву ввічливість по відношенню до Росії йдучи у Кремля на поводу. «Такі примирливі сигнали Берліна сприймаються як прояв слабкості, а не як готовність до компромісу або тактика на переговорах», – заявив посол.

Посол України в ФРН висловив також незадоволення частою критикою з боку німецьких політиків на адресу Києва за зрив мінських домовленостей. У Німеччині все частіше покладають відповідальність за це саме на українську сторону.

Звільнення Савченко розміняють на пункт Мінських угод – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Надія Савченко вирішила припинити сухе голодування.

«Завжди, зрозуміло, простіше висувати більше вимог до сторони, яка слабкіше», - каже Мельник, який вважає, що так зараз поступають німці і французи.

Як раніше повідомлялося, Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко».

Нагадаємо, що Петро Порошенко звернувся до керівництва ЄС із закликом посилити тиск на Росію щодо прискорення звільнення Надії Савченко та інших українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: