Чи будуть «Самопоміч» та «Батьківщина» претендувати на посаду прем'єра? Експерт

Читать на русском
Микола Мельникполітичний експерт

Заява чітко направлено на те, щоб перекласти відповідальність зі своєї фракції на «НФ», «Самопоміч» та інших.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Микола Мельник, аналізуючи заяву Юрія Луценка про те, що в «БПП» немає амбіцій просувати свого кандидата в прем'єр-міністри й вони готові підтримати представників «Самопомочі», «Народного фронту», «Батьківщини» та інших фракцій.

«Луценко таким чином просто в публічному просторі зняв відповідальність із «БПП», показавши, що вони готові до співпраці. А в непублічній площині вони все одно будуть наполягати на тому прем'єрі, який їм буде вигідним. Якщо прем'єр буде не з їхньої фракції, вони вимагатимуть ключових міністерських портфелів», – аналізує експерт.

На його думку, кандидатури є у всіх, але «Самопоміч», скоріш за все, не буде претендувати на ключові місця, тому що їхнім трендом є критика влади й вони будуть напрацьовувати політичні бали.

Про який сценарій зміни прем'єра та ротацій у Кабміні могли домовитися на Банковій? ЕкспертПолітолог проаналізував інформацію про те, що на Банковій можуть домовитися про добровільну відставку Яценюка, призначення Гройсмана прем'єром, а Бурбака – новим спікером ВР.

Щодо «Батьківщини», то, як припустив експерт, їм було б добре не входити до цієї коаліції та відмовитися від усіх посад. Але, як завжди, зіграють жадібність та особисті амбіції Тимошенко.

«Те ж стосується і «РПЛ». Ляшко намагатиметься конвертувати свої політичні бонуси в конкретні міністерські портфелі», – вважає Мельник.

Як відомо, вчора з'явилася інформація про те, що на Банковій домовилися, що новим прем'єр-міністром стане Володимир Гройсман, а Арсеній Яценюк добровільно піде у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: