На посаді прем'єра Яресько може зайняти жорстку антисоціальну позицію – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Мінфін – це дуже потужний орган, і для Яресько, яка очолює таку структуру, немає жодного бар'єру, щоб стати прем'єр-міністром.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи ймовірність призначення Наталії Яресько на посаду прем'єр-міністра.

«Звісно, її політична позиція викликає запитання, тому що Яресько і заперечувала ймовірність такого призначення, і зайняла своєрідну позицію, коли постало питання відставки Яценюка, але її кандидатура реально розглядається. Це не спосіб відволікти увагу, а реально обговорюваний кандидат», – констатував Дуда.

Як пояснив експерт, для президентської команди дуже прийнятною є кандидатура Гройсмана, але й Яресько має переваги.

«Обидві кандидатури без корупційного шлейфу, з достатнім рівнем професійної компетентності. Мабуть, питання лише в лояльності», – вважає політолог.

Висування Яресько на пост прем'єра можна розцінювати як хабар Заходу – експертПолітолог проаналізував інформацію про те, що в «БПП» розглядають на посаду прем'єра спікера ВР Володимира Гройсмана та міністра фінансів Наталії Яресько.

На його думку, прем'єр Яресько – це технократичний уряд. Її позиція не не є соціальною.

«Позиція Яресько як прем'єра – це жорстка позиція щодо соціальних виплат, скорочення пільгових категорій та зменшення соцвиплат», - підкреслив він.

Але, як зазначив політолог, прем'єр не має таких великих повноважень, як про них говорять. Це голова колегіального органу, всі рішення ухвалюються на засіданні Кабміну, а прем'єр лише підписує їх.

Як відомо, сама Наталія Яресько відмовилася коментувати інформацію про своє можливе призначення.

Зазначимо, що рівень відповідальності глави Мінфіну складає 55%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: