Клімкін подасть законопроект про дипломатичну службу із семимісячною затримкою

Читать на русском
Глава українського Міністерства закордонних справ не зміг вчасно подати законопроект, який допоможе швидше просуватися в дипломатичній службі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін з семимісячною затримкою подасть на розгляд Верховної Ради законопроект про дипломатичну службу.

Відповідну обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало наприкінці серпня 2015 року.

Так, станом на 15 січня 2016 року до Верховної Ради України не внесено жодного законопроекту про дипломатичну службу. 22 лютого у МЗС повідомили, що відповідний проект закону перебуває на доопрацюванні.

Таким чином, Клімкін не виконав власну обіцянку.

За словами міністра, ідея цього закону полягає в тому, що люди, які здатні працювати на державу, будуть швидше та ефективніше просуватися в дипломатичній службі, але водночас від них вимагатимуть кращої кваліфікації, кращих знань, зокрема іноземних мов. Англійська мова в новому законі буде «вхідним квитком» до відомства.

Вчора, 9 березня, Павло Клімкін повідомив, що законопроект про дипломатичну службу переписаний і наразі триває його активне обговорення всередині дипломатичної служби. Він також заявив, що найближчим часом цей проект закону буде внесений до Верховної Ради.

Нагадаємо, 28 серпня 2015 року голова Міністерства закордонних справ заявив, що найближчим часом до ВРУ буде внесений абсолютно новий законопроект про дипломатичну службу.

Згідно з даними «Слова і Діла», Павло Клімкін дав усього 24 обіцянки, з яких 8 виконав, ще 9 – перебувають у процесі виконання, а решта 7 – отримали статус «не виконано».

Подивитися всі обіцянки міністра можна тут. Обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: