ЗВТ між Україною та Туреччиною діятиме вже цього року

Читать на русском
Турецька сторона наполягає на підписанні договору щодо зони вільної торгівлі до кінця 2016 року.

Президент України Петро Порошенко та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наголошують на якомога швидшому підписанні угоди про зону вільної торгівлі між країнами.

Про це вони заявили під час спільної конференції, повідомляє «Слово і Діло».

За словами президента Туреччини, обом країнам потрібно уникнути подвійного оподаткування та оновити різні угоди.

«Для бажаного прориву, важливо якомога швидше підписати угоду про зону вільної торгівлі і для здійснення цього процесу нам потрібно оновити угоду про уникнення подвійного оподаткування й заохочення та охорону інвестицій», – заявив Ердоган.

Порошенко запропонував туркам користуватися українськими газосховищамиПорошенко під час візиту до Туреччини запропонував надати можливість Туреччині використовувати українські сховища газу.

Він додав, що Туреччина наполягає на підписанні угоди про ЗВТ вже цього року та наголосив, що це призведе до суттєвого збільшення товарообігу між країнами.

Речник Президента України Святослав Цеголко підтвердив, що угода про ЗВТ з Туреччиною буде підписана вже цього року.

«Україна та Туреччина завершать переговори про ЗВТ до кінця 2016 року – спільна декларація, підписана президентами», – написав він у Twitter.

Також українська сторона запропонувала Туреччині долучитися до процесу приватизації в країні та розширити умови транзиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: