У МВФ прогнозують новий спад світової економіки

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді відстежили тенденцію до зниження темпів розвитку світової економіки.
Девід ЛіптонФото: Reuters

Міжнародний валютний фонд констатує тенденцію до зниження темпів розвитку світової економіки.

Про це виданню Financial Times розповів заступник директора МВФ Девід Ліптон, передає «Слово і Діло».

Зокрема, про чергову загрозу світовій економіці свідчить найбільше з 2009 року падіння рівня експорту з Китаю. Одночасно з цим відбувається значне падіння попиту китайських виробників на такі товари, як нафта, залізна руда та мідь. У доларовому еквіваленті експорт найбільшого світового товаровиробника за останній рік знизився на 25,4%.

Чи зможе МВФ прискорити вирішення урядової кризи?Заяви директора МВФ і посла США можна розцінити як останнє попередження українській владі: або вирішуєте політичну кризу шляхом перезавантаження Кабміну з новими «правилами гри», або грошей більше не отримаєте.

Крім того, тривожними симптомами Ліптон вважає різке скорочення глобального капіталу та зниження торгових потоків за минулий рік.

У Financial Times відзначають, що в зв'язку з цим МВФ уже в квітні знизить свій прогноз річного світового зростання економіки на 3,4%.

Як уже писало «Слово і Діло», в кінці лютого МВФ звернувся до країн «Великої двадцятки» з проханням розробити план підтримки світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: