Українських лікарів так і не пускають до Савченко (доповнено)

Читать на русском
Російська сторона не відповіла на клопотання МЗС України про дозвіл на відвідування Надії Савченко в СІЗО українськими лікарями.
Надія Савченко

Представники Росії досі не пустили українських лікарів оглянути Надію Савченко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.нет».

Повідомляється, що сьогодні до Надії Савченко в СІЗО прибули представники українського консульства Віталій Москаленко та Олександр Ковтун.

«Відповідний запит до російського МЗС був направлений ще 5 березня. Однак до сих пір відповіді не отримано», - сказав Москаленко.

За словами консула, Савченко категорично відмовляється навіть пити воду. При цьому ніяких насильницьких методів годування до неї прімемено не було. Також вчора її оглянув представник омбудсмена Елли Памфілової на прізвище Харківський.

Майдан – за звільнення Савченко: як у Києві протестують проти російського свавілляНа Майдані Незалежності в Києві триває акція на підтримку Надії Савченко, яку російська влада викрала з України і вже майже два роки тримає у в’язниці

«Вона сподівається виступити 9 березня в суді, сказати останнє слово, якщо зможе володіти голосом і говорити», - сказав Москаленко.

«У неї абсолютно ясний розум, реакції збереглися, але від сухого голодування у неї проявляються ознаки, які притаманні саме цьому стану — суха шкіра, сухі очі, головний біль, тахікардія, судоми і усі супутні моменти, які притаманні людині, яка перебуває у стані сухого голодування. Проте воля у неї залізна та незламна», - описав стан здоров'я Савченко консул.

Нагадаємо, вчора адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що всупереч усім домовленостям і заявам, його підзахисна продовжить сухе голодування.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Донецький міський суд Російської Федерації 3. березня не надав Надії Савченко останнього слова, в зв'язку з чим вона заявила про початок сухого голодування. Наступне засідання суду у справі Савченко відбудеться 9 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: