Україна заперечуватиме проти всіх позовних вимог щодо «боргу Януковича» – Мінфін

Читать на русском
Україна підтверджує рішучість своїх намірів захищати позицію в справі щодо боргу Януковича проти Російської Федерації.
Високий суд Її Величності правосуддя Англії

Україна звернулася до Високого суду Англії з наміром заперечувати проти позовних вимог Російської Федерації по так званому «боргу Януковича» в розмірі $3 млрд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

«Сьогодні Україна подала до високого суду Англії підтвердження про отримання нею процесуальних документів, в якому Україна заявила про свій намір заперечувати проти всіх позовних вимог, пред'явлених до неї компанією The Law Debenture Trust Corporation Plc у зв'язку з так званою заборгованістю перед Російською Федерацією», – йдеться в повідомленні.

США та Україна впроваджують контроль за публічними фінансами – ЯреськоМінфін України вже працює з радниками США щодо низки питань, наприклад, створення системи контролю за публічними фінансами Е-data та управління боргом. Яресько вчора також зустрілася з Надзвичайним і Повноважним послом ФРН в Україні Крістофом Вайлем.

Таким чином, Україна підтверджує рішучість своїх намірів захищати позицію в справі щодо «боргу Януковича».

Відзначимо, що в судовому провадженні за вимогами РФ на суму $3 млрд Мінфін України залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan – найбільшу юридичну компанію, що спеціалізується виключно на бізнесі за судовими та арбітражними розглядами.

Нагадаємо, що голова Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що Росія чекає від Києва адекватних пропозицій щодо «боргу Януковича».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, якщо РФ не реструктуризує борг, Україна його не платитимеСказано 27 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Раніше уряд РФ виступив із заявою про те, що Україна має повністю і вчасно розрахуватися за зобов'язаннями, придбаними в грудні 2013 року за рахунок коштів ФНБ. Так звана боргова операція, в якій Росія не бере участі, не здатна достатньою мірою полегшити борговий тягар України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: