Позиція США щодо Донбасу змусить тримати Україну в напрузі – експерт

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

У Путіна є спосіб тиснути на Європу, яка зараз перебуває в розібраному стані, –це ескалація конфлікту в Сирії.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Антон Круть, аналізуючи дані розвідки США, згідно з якими військова операція Росії в Сирії є частиною «великого плану» з отримання поступок з боку міжнародного співтовариства в конфлікті з Україною.

«В першу чергу РФ потрібні поступки у вигляді фіксування особливого порядку місцевого самоврядування не в перехідних положеннях, а в основному тексті статті 33 КУ. Чи вдасться? Складно сказати. Скоріш за все, адміністрація Обами все ж таки, попри своє небажання втручатися в сирійські справи, так просто Україну здавати не буде», – розповідає політолог.

Хоча, як відзначив експерт, у США немає однорідної позиції. Зараз там активізувались «яструби», вже лунали заяви військових політиків про те, що потрібне наземне втручання в Сирії.

«Позиція США буде невизначеною й змусить нас нервувати», – підкреслив він.

Європа втомилася терпіти Путіна – аналітикПолітичний аналітик проаналізував інформацію про те, що президент РФ Володимир Путін може обійти санкції через західні банки.

«Путін зараз буде активізуватися в Сирії, тому що лише так він тисне на Європу, а Європа перебуває в розібраному стані. Тому бомбардування з боку РФ посиляться. Це логічно за стратегією Путіна», – вважає Круть.

Щодо України, то, за його словами, Путін зараз готовий змінити порядок ухвалення всіх законодавчих актів.

«Його цікавлять два закони – про вибори на Донбасі та про амністію. А із закріпленням статусу він готовий зачекати. Тому Штанмайєр і заявив напередодні, що зміни до КУ можна відкласти», – проаналізував ситуацію Антон Круть.

Як відомо, США та РФ виступили зі спільною заявою про припинення бойових дій у Сирії з 27 лютого. Однак з боку РФ домовленості були порушені.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати притулок чинному президенту Сирії Башару Асаду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: