Путін робить усе, щоб розділити Вишеградську четвірку – експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Не можна сказати, що Україна пасивно спостерігає за тим, що відбувається, але в РФ діють дуже активно, щоб знайти союзників.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що Україна та Вишеградська четвірка мають активізувати співпрацю.

«В деяких країнах цих країнах є певні розбіжності між різними гілками влади щодо підходу до розв’язання українсько-російського конфлікту. Найбільш проросійської позиції дотримуються прем’єр Угорщини Орбан та президент Чехії Земан», – констатував Леонов.

Росія через союзників блокує продовження санкцій ЄСІталія та низка країн Південної Європи виступили проти безумовного ухвалення рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації.

Хоча, як підкреслив експерт, важливо, що, попри все, ці країни підтримали санкції проти РФ, оскільки в Європі все ухвалюється консенсусом.

«Зараз ці країни змушені діяти в одному напрямку, але РФ дуже активно працює над тим, щоб розбити європейську єдність, зокрема й у рамках Вишеградської четвірки. Є активна дипломатія з боку РФ, але водночас є й активна позиція ЄС, в першу чергу Німеччини», – пояснив він.

Додамо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюз не буде автоматично продовжувати санкції проти Росії.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала не скасовувати санкції проти РФ, поки не будуть виконані Мінські угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: