Арсеній Яценюк: smart-аналіз завдань на посаді прем'єр-міністра

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк є однією з найбільш суперечливих персон як у нинішньому складі Кабінету міністрів, так і в усьому вищому ешелоні української політики взагалі. Проте, незважаючи на численні розмови про відставку та заяви опонентів про невдоволення впроваджуваними урядом реформами, він уже майже 2 роки очолює вищий орган виконавчої гілки влади і закономірно, що за цей час встиг роздати велику кількість обіцянок.

«Слово і Діло» ретельно проаналізувало заяви прем'єра й спробувало визначити, наскільки ефективні завдання ставив увесь цей час перед урядом та собою його голова. Для цього аналітики проекту використали smart-систему оцінювання обіцянок, яка враховує 6 ключових факторів того, наскільки реальною чи популістичною є заява політика: конкретність, якісна та кількісна вимірюваності, досяжність, актуальність та визначеність у часі. Максимальний за сукупністю критеріїв коефіцієнт у кожному з напрямків діяльності політика може становити 5.

Найвищу оцінку Яценюк отримав за плани з реформування Міністерства інфраструктури України, які експерти «Слова і Діла» оцінили якраз у 5 балів. Найнижчу – 2,7 бала – за роботу в напрямку державного управління та місцевого самоврядування. Середній коефіцієнт за smart-критеріями склав 3,8 бала, що є не надто високою оцінкою в порівнянні з тим, які бали отримали інші члени Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: