Європейський Союз буде зруйнований Італією – засновник Stratfor

Читать на русском
Італія може не виплатити 17% боргів, і навіть якщо Німеччина оплатить їх, це не відверне судний день Європи.
політолог і засновник аналітичної компанії Stratfor Джордж Фрідман

Політолог і засновник аналітичної компанії Strategic Forecasting Inc. (Stratfor) Джордж Фрідман заявив, що причиною розпаду Європи стануть італійські борги.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню The Business, повідомляє «Слово і Діло».

«Італія є четвертою за величиною економікою в Європі й восьмою за величиною економікою в світі, а її банківська система розвалюється. І Німеччина також у розпачі. Вона має підтримувати свої стандарти життя. Вона може цього домогтися за допомогою експорту, а Банк Німеччини схильний до впливу італійського боргу. Але також під цим впливом перебуває й уся Європа», – зазначив Фрідман.

За його словами, італійські прострочені борги стануть причиною всіх бід у Європейському союзі. Політолог стверджує, що 17% італійських кредитів прострочені.

«Європа, яка переживає ледь не депресію або рецесію, дійсно буде зруйнована Італією. У Італії 17% кредитів є простроченими. Подумайте про це всерйоз. А що як 17% боргів не будуть виплачені?», – задається питанням Фрідман.

Нафтові кризи: як змінювалася ціна на «чорне золото» останні 50 років?За останні півстоліття світ пережив близько двох десятків глобальних нафтових криз. Частина з них сталася під час військових конфліктів, частина супроводжувала кризи економічні, а деякі – були спричинені ОПЕК, спільні рішення країн-членів якої також неодноразово призводили до падіння цін на «чорне золото».

За його словами, на допомогу Італії може прийти лише Німеччина, але Фрідман не знає напевно, чи зможе німецький банк допомогти їй. «Чи врятує її Німеччина? Їй доведеться. Чи вийде це у неї? 17% банківської системи Італії – це велика сума грошей», – зазначив політолог.

Фрідман стверджує, що Німеччина веде дуже погану фінансову політику, що може призвести до її руйнування. Він зазначив, що Німеччина дуже залежна від екпорту, її ринки поступово вичерпуються, що може призвести до зростання безробіття.

«Коли Німеччина розвалиться, а це обов'язково станеться, ось тоді потрібно буде починати панікувати», – констатував політолог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: