Фахівці підрахували скільки разів за тиждень бойовики обстріляли українські позиції

Читать на русском
У Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню нарахували більше 600 мін, за минулий тиждень випущених бойовиками по українських позиціях

Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню підвів підсумки минулого тижня в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Минулого тижня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Починаючи з 20 лютого і до сьогоднішнього дня, бойовики НЗФ з непідконтрольних українському уряду окремих районів Донбасу (ОРДО/ОРЛО) 415 раз обстріляли позиції сил АТО, в тому числі 85 разів - із озброєння, яке вже має бути відведеним на встановлену Мінськими домовленостями відстань», — повідомляють в Центрі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 лютогоСитуація на сході країни станом на 00:00 28 лютого 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Найчастіше бойовики відкривали вогонь з Донецька, Горлівки і їх околиць.

«Інтенсивно бойовики НЗФ обстрілювали позиції сил АТО поблизу населених пунктів Мар'їнка - 88, Дослідне - 59 Авдіївка - 52 і Піски - 50. Не менш складна ситуація в районі Красногоровки - 45, Зайцеве - 45 і Новгородського - 36 порушень режиму припинення вогню. Тут, крім стрілецької зброї, бойовики НЗФ також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82-мм. За тиждень, по позиціях ЗС України зафіксовано застосування щонайменше 164 міни калібру 120-мм і 449 мін калібру 82-мм. Відзначається збільшення кількості обстрілів снайперами бойовиків під силу АТО - 42 випадки», — додали в СЦКК.

Спостерігачів на Донбасі менше, ніж російських танків – ЛінкявічюсМіністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс переконаний, що рішення російсько-українського конфлікту залежить тільки від Москви.

Керівник української сторони Центру Андрій Таран також зазначив, що за останній тиждень зросла кількість збройних провокацій з боку проросійських бойовиків по захоплених ними ж населених пунктах з метою звинуватити в цьому ЗС України.

«Спостерігачі української сторони СЦКК і представники СММ ОБСЄ вже кілька днів поспіль фіксують обстріли з озброєння БМП, а також мінометні та гранатометні обстріли з району Трудовської в напрямку Донецька і Старомихайлівки. Цинізм таких провокацій полягає в тому, щоб продемонструвати місцевому населенню, в тому числі і через підконтрольні їм ЗМІ, про те, що міни нібито прилітають з боку сил АТО», — сказав Таран.

У штабі АТО відзначили також, що з ініціативи української сторони на Донбасі 121 раз вводився режим «тиші», 85 - успішно.

Нагадаємо, за минулу добу проросійські бандформування продовжували застосовувати заборонену Мінськими домовленостями зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: