Спостерігачів на Донбасі менше, ніж російських танків – Лінкявічюс

Читать на русском
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс переконаний, що рішення російсько-українського конфлікту залежить тільки від Москви.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що російська техніка і військовослужбовці на території Донбасу можуть бути активізовані в будь-який момент.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

На думку міністра, складно назвати перемир'ям те, що відбувається на Сході України, оскільки не дивлячись на всі домовленості, кожен день з'являється інформація про нові обстріли, жертви і поранених.

«Ключ від вирішення питання, все-таки знаходиться в Москві. Ми не повинні забувати, хто в цьому конфлікті є агресором, а хто є жертвою», - наполіг Лінкявічюс.

Також, політик зазначив, що в реальності немає ніякого відводу важкого озброєння.

«Все що відбувається - передислокація», - констатував він.

Міністр переконаний, що ніяких виборах на Донбасі не може бути в даних умовах.

«Як можна проводити на території вибори за українськими законами, якщо навіть немає ознак присутності України ні в якій формі. Я не кажу вже про спостерігачів, яких там менше, ніж російських танків», - додав він.

Чому бойовики здали Широкине? ЕкспертВоєнний експерт проаналізував той факт, що бойовики покинули Широкине, а сили АТО взяли селище під контроль.

Як відомо, кілька днів тому бойовики повністю покинули селище Широкино. Українські підрозділи взяли цей населений пункт під свій контроль.

Однак, і на цей рахунок у експертів були сумніви. Так, Глава Атлантичної ради України Вадим Гречанінов переконаний, що бойовики зможуть відігратися на тому, що ніхто, крім них брати участь у виборах не буде, і станеться де-факто не тільки легалізація, але і амністія.

«Тому вони готові здати не тільки Широкино, а й ще, грубо кажучи, десяток населених пунктів», - пояснив Гречанінов.

В свою чергу, Президент обіцяє, що Мінські домовленості обов'язково будуть виконанані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: