В Нідерландах проведуть кампанію на підтримку асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
Уряд Нідерландів підтримує угоду про асоціацію, частиною якого є домовленість про вільну торгівлю.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що голландський уряд буде приймати активну участь у кампанії на підтримку угоди про асоціацію з Україною напередодні референдуму.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

«Я буду пояснювати людям, чому ми підписали цю угоду. Ми торгова нація. Нам потрібні торговельні угоди, і Україна це ще один приклад», - сказав він.

Він підкреслив, що весь нідерландський уряд підтримує угоду з Україною.

Крім того, міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс також вважає, що угода має переваги для Нідерландів в плані безпеки, а також позитивне значення для економіки обох країн. «Ми будемо активно показувати, якою, на нашу думку, має бути відповідь. І це - «Так», - заявив Кундерс.

Однак, при цьому він сказав, що відповісти як влада вчинить з результатами консультативного референдуму поки не може і пояснив так:

«Якщо ми скажемо наперед: «Так, ми послідуємо результатам», тоді це буде прецедентом для всіх подібних референдумів. Якщо ми скажемо: «Ні, ми не будемо», тоді це нівелює закон про референдум, який є демократичним інструментом», - пояснив він.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів.

Як відомо, Дмитро Кулеба вважає, що «діяти нам в Голландії потрібно в потрійному союзі: Гаага, Київ і Брюссель як столиця ЄС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: