Закон про «партійну диктатуру» писався під особисті інтереси – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Якщо враховувати, як протягнули закон про «партійну диктатуру», то тепер можна для кожного нардепа написати по закону.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко підписав скандальний закон про «партійну диктатуру».

«Закон писався під особисті інтереси. В даному разі, це саме так. Наступний за списком «БПП» – адвокат Корбана. За таким принципом давайте тепер для кожного депутата напишемо по закону», – розповіла Лупова.

У нас немає можливості відкликання депутатів, при цьому є зовсім інші незрозумілі ситуації, вважає експерт.

Відкликання депутатів: демократична практика чи партійний диктат?«Слово і Діло» вирішило розібратися, що несуть у собі норми прийнятого закону про місцеві вибори, згідно з якими вводиться механізм відкликання партіями як місцевих депутатів, так і мерів міст.

«Самопоміч», яка виключила зі своїх лав Гопко та інших через відмову голосувати так, як голосувала партія. При цьому вони не можуть прибрати їх із числа депутатів, хоча це було б логічно. Тобто, якщо партія ухвалила рішення, то вони повинні мати право забрати мандати у людей, які пройшли за партійними списками», – пояснює експерт.

Ми ж маємо, як зазначила вона, протилежну ситуацію.

«Зараз усе відбувається з метою захисту особистих інтересів. Сьогодні хтось вирішив – значить, ухвалюють закон, через два дні передумають – перепишуть. Так не повинно бути», – проаналізувала ситуацію Тетяна Лупова.

Додамо, що цей закон дозволить «Блоку Петра Порошенка» виключити адвоката Геннадія Корбана Андрія Богдана зі списку.

Як відомо, законопроект неодноразово виносився на голосування та був ухвалений з 24-ої спроби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: