У «Київзеленбуді» розповіли, як будуть повертати столиці статус зеленого міста

Читать на русском

Глава Київзеленбуду Сергій Симонов розповів про концепцію озеленення міста на найближчі роки.
Сергій Симонов

За словами генерального директора КО «Кіевзеленбуд» Сергія Симонова, незабаром у столиці з'явиться більше вічнозелених рослин, а центральна вулиця міста – Хрещатик – буде заново укомплектована каштанами.

Про це глава комунального підприємства розповів в інтерв'ю «Українським новинам», пише «Слово і Діло».

За словами Симонова, до дня міста Хрещатик буде заново озеленений каштанами. На компанію ж, яка була постачальником неякісних дерев, подало позов до суду Шевченківське КП з утримання зелених насаджень.

«Шевченківське КП з утримання зелених насаджень подало в суд на компанію, яка була підрядником і постачальником цих каштанів з вимогою повернення коштів і заміни тих каштанів, які не відповідали вимогам. В судовому плані робота вже почалася. Крім того, я поставив завдання: ті каштани, які засохли або пошкоджені, необхідно замінити й доповнити, для інших були проведені додаткові роботи по оздоровленню. До дня міста Хрещатик буде повністю укомплектований каштанами. Крім того, ми зробимо так, щоб каштани на Хрещатику були одного розміру», – пообіцяв чиновник.

Крім того, було прийнято рішення збільшити кількість насаджень хвойних дерев – щоб Київ залишався зеленим не тільки влітку, а й цілий рік.

«Ми вирішили, що місто має бути зелене візуально завжди. Київ зелений влітку, а взимку – сірий, жовтий, білий, який завгодно, тільки не зелений. Тому ми ухвалили рішення висаджувати більше хвойних і багаторічних дерев і менше – однорічних», – зазначив Симонов.

Київські парки: хто тепер буде розпоряджатися зеленими зонами столиці?«Слову і Ділу» стало відомо про ініціативу столичної влади створити орган управління рекреаційними зонами Києва, що по суті дублює функції «Київзеленбуду».

Також планується змінити систему поливу насаджень – якщо зараз для цього використовується міський водопровід або ж автомобілі-водовози, то в планах – оснастити всі райони Києва насосними станціями для поливу рослин технічної річковою водою.

«З року в рік усе дорожче й дорожче користуватися послугами «Київводоканалу» для поливу насаджень питною водою. Ще з Радянського Союзу діє система водовозок, які поливають кожну лунку. Це дуже дорого й складно забезпечити необхідний обсяг. Постало питання про те, що ми хочемо будувати свої насосні станції, для забезпечення поливу води. В кожному районі необхідно організувати підземні комунікації по колу району, які будуть іти з Дніпра. Вони будуть забезпечувати автоматичний полив, полив газону, крапельне зрошення. Цього року ми вже заклали 3 насосні станції з Дніпра. Вони будуть забезпечувати Оболонський район, Дніпровський район, частково – проспект Бажана в Дарницькому районі. Це перші кроки для забезпечення поливу не питною водою, за яку ми платимо гроші, а технічною водою з Дніпра», – пояснив Симонов.

Нагадаємо, раніше столичні активісти обурилися тим, що на території столичного велотреку, функціонування якого обіцяла відновити київська влада, будується паркінг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: