Галас навколо київського велотреку: активісти незадоволені реконструкцією

Читать на русском
Активісти ініціативної групи «Київський велотрек» незадоволені реконструкцією столичного велотреку.
Київський велотрек

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що реконструкція велотреку йде згідно з графіком, і пояснив, навіщо на території споруди будують паркінг.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі КМДА.

«Як я й обіцяв, ми повернули велотрек місту Києву, ми зберегли його для киян і тепер проводимо реконструкцію, щоб уже в кінці травня всі бажаючі могли тренуватися та займатися спортом в центрі велосипедної культури, який буде створено на базі велотреку. Жодних забудов на велотреку бути не може й не буде!», – заявив Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв відкрити столичний велотрек до Дня КиєваСказано 25 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак навколо реконструкції не вщухають суперечки. Громадські активісти з числа велосипедистів влаштували акцію протесту проти будівництва паркінгу. Присутні громадяни висловили обурення фактом початку будівництва паркінгу без оголошення відкритого конкурсу та відсутністю у працівників КП «Житлоінвестбуд-УКБ» дозвільних документів. Про це активісти ініціативної групи «Київський велотрек» повідомили на своїй сторінці в Facebook.

Сам мер підтримує будівництво паркінгу на території велотреку: «Я б дуже просив не спекулювати на цьому питанні. А паркінг, який облаштовується на даному етапі реконструкції, необхідний для впорядкування паркування біля велотреку та створення інфраструктури для зручності відвідувачів. Адже потрібно буде десь залишати машини, тому що вулиця Липинського досить вузька».

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко 25 грудня 2015 року публічно заявив, що оновлений велотрек буде відкритий до Дня Києва в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: