Порошенко депутатам: суть «безвізових законів» не в назві, а в антикорупційному змісті

Читать на русском
Петро Порошенко звернувся до нардепів із проханням ухвалити безвізові закони в редакції, на якій  наполягає ЄС.

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів ухвалити «безвізові закони», не вносячи до них жодних правок.

Про це він сказав у своєму зверненні до нардепів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Шановні народні депутати, суть так званих «безвізових законів» не в гарній назві, а в ефективному антикорупційному змісті. Якщо сьогодні під час голосування в сесійній залі він буде вихолощений, запровадження безвізового режиму буде відкладено», – наголосив Порошенко.

В ЄС стурбовані запропонованими змінами до закону про прокуратуруТомбінський заявив, що запропоновані зміни до закону про прокуратуру впливають на незалежність Антикорупційної прокуратури.

За його словами, Єврокомісія готова вже завтра офіційно розпочати формалізацію безвізового режиму в разі ухвалення депутатами «безвізових законів» у редакції, на якій наполягає Європейський Союз.

«Про намір підтримати їх («безвізові закони» – Ред.) заявили всі проєвропейські фракції – з коаліції та з-поза неї. І це не може не тішити. Та от що насторожує, і навіть тривожить, так це бажання деяких депутатів і цілих комітетів «покращити» ці документи», – додав Президент.

Також він зауважив, що політична криза не повинна впливати на європейську інтеграцію. Порошенко заявив, що залишився «один-єдиний день» для ухвалення останніх кількох законів, які дадуть старт безвізовому режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: