Яценюка звинуватили в корупційних схемах на сотні мільярдів гривень

Читать на русском
Уряд намагається побудувати нові корупційні схеми, підминаючи під себе ринок, який вимірюється сотнями мільярдів гривень.
Арсеній Яценюк

Арсенія Яценюка звинуватили в створенні корупційних схем на сотні мільйонів гривень під час продажу майна ліквідованих банків.

Передати ексклюзивне право продажу всіх активів проблемних банків державному підприємству СЕТАМ (система електронних торгів арештованим майном), рішення про яке ухвалив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, – не що інше, як сприяння корупції.

Про це заявили на прес-конференції в Києві директор Асоціації «Біржові та електронні майданчики» Олег Падалка, директор порталу UBIZ.ua Дмитро Бойко, а також директор Товарної біржі «ІННЕКС» Павло Лісечко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hubs.

«Уряд намагається побудувати нові корупційні схеми, підминаючи під себе ринок, який вимірюється сотнями мільярдів гривень. Замість того, щоб боротися з корупцією, КМУ будує нову мегамонополію. Спочатку проект Мін'юста СЕТАМ підім'яв під себе ринок арештованого майна, й майже рік не виконує розпорядження КМУ від 11 березня 2015 р. №212 відкрити ринок для приватних гравців. І ось тепер – нова монополія», – заявив Олег Падалка.

За його словами, СЕТАМ не справляється, або не бажає справлятися з наявними функціями. «Інформація про лоти приховується, до адміністраторів системи неможливо додзвонитися, а отримання паперів перетворилося на каторгу. Що ж буде, якщо йому дати ще майна на десятки мільярдів? Можливо, це був невдалий жарт прем'єра?», – сказав Падалка.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

За даними Фонду гарантування вкладів (ФГВФО), протягом 2015 року СЕТАМ, перебуваючи в структурі ДП «Інформаційний центр», отримав від уповноважених осіб ФГВФО на реалізацію лише нерухомого майна на суму 270 млн грн. При цьому продано майна було на суму 10 млн грн. «Ефективність становить 2,7%. І це лише за найбільш ліквідними активами», – заявили учасники конференції.

Нагадаємо, що 24 лютого на засіданні Кабміну прем'єр Яценюк заявив про намір зробити ДП СЕТАМ єдиним організатором торгів із продажу майна банків, які ліквідовують.

Відзначимо, що кількома днями раніше Національний банк України визначив «ПриватБанк», «Ощадбанк» і «Укрексімбанк» як системно важливі та встановив для них спеціальні значення економічних нормативів.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Національний банк України розглядає можливості розміщення в Німеччині, Франції, Голландії, Швейцарії, Австрії, Австралії чи Канаді золотовалютних резервів (ЗВР).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: