Олексій Павленко: smart-аналіз діяльності на посаді міністра аграрної політики та продовольства

Читать на русском

Олексій Павленко - голова аграрного відомства з грудня 2014 року. 30 січня 2016 року міністр подав заяву про відставку. 4 лютого публічно відкликав свою заяву з наміром продовжувати розпочаті реформи в аграрному секторі.

«Я розумію всю відповідальність за Україну. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку і під час виконання наступних принципів... Я наполягатиму на завершенні всіх розпочатих процесів у сфері дерегуляції, реформи харчової безпеки, земельної реформи, прозорої аграрної приватизації, оновлення кадрового потенціалу та боротьби з економічною агресією з боку РФ, так і на продовженні нашої успішної інтеграції на європейський ринок», – аргументував Павленко своє повернення на посаду.

«Слово і Діло» проаналізувало, чого Павленку вже вдалося досягти на посаді міністра, та дало оцінку діям глави відомства. Аналітики зібрали всі обіцянки Павленка та оцінили їх виконання на підставі smart-критеріїв.

Середній показник ефективності роботи Мінагропроду на чолі Павленка, за оцінкою «Слова і Діла», не високий – всього 3,6 бали з 5. За цим показником аграрне міністерство перебуває на одному рівні з роботою Павла Клімкіна в МЗС. Варто зазначити, що у багатьох міністерств цей показник є вищим.

Найкращого показника Мінагропрод Павленка досяг у сфері міжнародного співробітництва. За smart-критеріями цей напрямок роботи Павленка оцінюється в 4,2 бали з 5 можливих.

У своєму недавньому звіті міністр сказав, що в поточному маркетинговому році Україна очікує рекордного експорт продовольства – 35 млн тонн. Також він нагадав про рекордне зростання експорту продукції української м'ясо-молочної галузі.

Однак усю цю роботу відомство виконує «старими-перевіреними» методами – проведення реформ у міністерстві отримало найменшу оцінку аналітиків – 3,1 бала з 5.

Детальніше – в інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: