У березні запрацює система електронних аукціонів із приватизації – Вашадзе

Читать на русском
Глава грузинського «Фонду інновацій та розвитку» розповів про нову електронну систему аукціонів, що допоможуть у приватизації держпідприємств.

Глава «Фонду інновацій та розвитку», член «грузинського спецназу реформаторів» Георгій Вашадзе заявив, що в березні в Україні запрацює система електронних аукціонів із приватизації.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Вашадзе, на сайті Фонду держмайна вже є перелік державних підприємств, що підлягають приватизації. Він заявив, що в Україні є 1500 дрібних підприємств, що є головним болем для держави, «тому що ніхто не розуміє, хто і що там грабує».

«На веб-сайті вже є перелік всіх підприємств, які підлягають приватизації. Ми заходимо, там є кнопочка «аукціон», натискаємо, автоматично переходимо до блоку «аукціон». Там вже буде включатися наша система, яку ми запускаємо в березні», – зазначив Вашадзе.

Він також зазначив, що якщо немає заборони держави щодо купівлі підприємства, то інвестор тисне на кнопку «аукціон» і не має ні з ким ні про що домовлятися, тому що відповідне підприємство переходить до системи електронних аукціонів.

Список об'єктів, що підлягають приватизації у 2015-2016 рр.«Слово і Діло» вирішило розібратися, які об'єкти державної власності український уряд хоче приватизувати та скільки грошей очікує за це отримати.

«Лот сформований. Аукціон буде з березня. Але потрібно міняти закони. Хоча, можливо, Президент навіть ініціюватиме закон про приватизацію», – додав глава «Фонду інновацій та розвитку».

Нагадаємо, 16 лютого народні депутати України ухвалили закон, згідно з яким на приватизацію можуть бути винесені стратегічні державні підприємства. За ухвалення відповідного законопроекту №2319а-д проголосували 252 народних депутати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: