У Мінінфраструктури заявили, що справи в ГПУ «тонуть»

Читать на русском
Стара корупційна система побудована таким чином, що крадуть якомога більше грошей із метою відкупу від усіх звинувачень.

Генеральна прокуратура України всіляко гальмує антикорупційні дії щодо старого керівництва «Укравтодору».

Про це в інтерв'ю AIN заявив заступник міністра інфраструктури Роман Хміль.

«Півроку ми витратили на те, щоб поміняти кадри – звільнити попереднього главу Укравтодору. Нам це вдалося, але замість того, щоб займатися своєю безпосередньою роботою, я займався слідством. Я збирав матеріали, їздив, копав... Але ж усім було відомо, куди носять валізи грошей, в яких кабінетах ці люди сидять і хто це все «кришує», – нарікає Роман Хміль.

За його словами, нова команда Мінінфраструктури чотири місяці збирали факти розкрадання державних коштів та інших зловживань. «За результатами нашого розслідування була ініційована службова перевірка Нацдержслужбою, яка більшість із них підтвердила, і було прийнято рішення про звільнення. Але! В результаті людина пішла за власним бажанням. Вона не була навіть звільнена за статтею», – каже Хміль.

Він підкреслив, що справа, яку було передано до прокуратури, лягла «на поличку», а команда, яка його розслідувала, звільнилася. «Можете подивитися, хто курирував цю справу в ГПУ із заступників генпрокурора. Це був не Саквалерідзе і не Касько. І це не єдина справа, що ми передавали до ГПУ. Справи там «тонуть», або передаються до суду й «продаються» вже судом», – пояснює Хміль.

Хто насправді керує Україною – Foreign PolicyКорумпована еліта України святкує свою чергову перемогу над силами реформаторів. Останні журналістські розслідування та скандали виявили те, що вже давно відомо: осередки корупції існують всередині майже кожної партії.

Заступник міністра каже, що невідворотного покарання немає. Стара корупційна система побудована таким чином, що потрібно вкрасти побільше грошей, щоб потім відкупитися від усіх звинувачень і ще на життя вистачило. «Або суд виносить рішення: півроку умовно», – підсумовує Хміль.

Відзначимо, що західна преса постійно пише викривальні статті на тему корупційних скандалів у постмайданній Україні. Так, Die Welt писало, що Росія хоч і чинить тиск на Україну, відновлюючи обстріли на Донбасі, тим більше потрібно боротися з поки ще незнищенною корупцією та порочною економічною політикою.   Нагадаємо, що в інтерв'ю порталу «Хвиля» дипломат і співробітник наукового центру Brookings Institution, один зі співавторів відомого Будапештського меморандуму 1994 року Стівен Пайфер заявив про розчарування Вашингтона повільним рухом реформ в Україні. В результаті на Заході все частіше звучить невдоволення необхідністю надавати допомогу країні, де, як і раніше, панує корупція та політична криза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: