Заступник Пивоварського: «урядом технократів» прикрили дерибан у країні

Читать на русском
Заступник міністра інфраструктури повідомив про продовження корупції у великих масштабах, припиняти яку поки не збираються.
заступник міністра інфраструктури Роман ХмільОльга Закревська

Заступник міністра інфраструктури Роман Хміль заявив про відсутність політичної волі до процесу проведення реальних реформ.

Про це він розповів у інтерв'ю AIN, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Хміля, уряд Майдану не впорався із завданням щодо різких змін у державі, а замість цього навпаки – «завалив країну».

«Було відчуття, що всі це зрозуміли, і ось тепер кличуть професіоналів до «уряду технократів», щоб, нарешті, взятися за діло. Рік по тому я можу сказати, що в цьому ніхто не був зацікавлений. Нами, як ширмою, завісили події, а дерибан продовжився», – зазначив він.

Водночас Хміль не звинувачує безпосередньо Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в корупції. «Я не стверджую, що вони особисто збагачуються або що у них стоїть таке завдання. Але вони не можуть не знати про те, що відбувається в їхньому оточенні. Вони не можуть не знати, що їхні «сірі кардинали» розставляють людей у держпідприємствах», – додав він.

Заява Абромавичуса може призвести до порозуміння у владі – ПивоварськийЗаява Абромавичуса про відставку струсонула еліти України й може призвести до діалогу навіть серед жорстких опонентів.

Заступник міністра інфраструктури повідомив, що збитки деяких держпідприємств, як і раніше, великі, а кошти, які вони отримують, виводяться на фінансування політичних партій та особисте збагачення депутатів.

Крім того, чиновник звинуватив очільників держави та уряду в завалюванні роботи, що призвело до масштабної політичної та економічної кризи. Хміль зазначив, що без справжнього повного перезавантаження Кабміну в питаннях реформ навряд чи щось зміниться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: