Пивоварський вирішив піти, щоб не працювати більше з Яценюком – експерт

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Малоймовірно, що Пивоварському загрожувало звільнення й він зробив крок на випередження. До Мінінфраструктури не було претензій ані в «БПП», ані в західних партнерів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи інформацію про те, що міністр інфраструктури Андрій Пивоварський подав у відставку.

«Хоча з боку українських політиків звучало, що він був кандидатом на виліт під час часткового переформатування Кабміну, але це один з небагатьох українських міністрів, до якого не було питань у західних партнерів. Протягом року Мінінфраструктури показувало непогані результати», – констатує експерт.

Прямого впливу на транспортну галузь Пивоварський точно не має – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Ігоря Луценка, який вимагає вибачень за стан транспортної галузі.

Можна погодитися з тим, що рівень мотивації роботи держслужбовців неприпустимо низький і в цьому контексті позитивом є ухвалення закону «Про держслужбу».

«Щодо звільнення, то, можливо, це пов'язано з тим, що він не бачить можливості реалізовувати якісь реформи за прем'єрства Яценюка», – припускає Мокан.

За його словами, кулуарно схожі заяви звучать вже й від інших міністрів. Можливо, буде й відставка міністра фінансів. Також у Яценюка є конфлікт з міністрами-іноземцями.

«Пивоварському не загрожувало звільнення. Були політичні заяви – це так, але звинувачень і претензій не було, тим паче, що західні партнери позитивно до нього ставилися й «БПП» питань не висував, тому важко розцінювати це як крок на випередження з боку Пивоварського», – підсумував Мокан.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 37 обіцянок Андрія Пивоварського, більшість з яких перебувають у процесі виконання (20). У 14 випадках він дотримав слова, ще 3 його обіцянки отримали статус «не виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: