Кабмін спростив повернення заблокованих в РФ вантажівок

Читать на русском
Торговий представник України Наталія Микольська домоглася урядового доручення щодо розмитнення українських вантажів, що повертаються в Україну з РФ, за прискореною процедурою та зі швидким відшкодуванням ПДВ.

Кабінет міністрів України спростив процедуру оформлення на митниці повернення заблокованих у Російській Федерації українських вантажівок і прискорив відшкодування ПДВ для потерпілого бізнесу.

Про це заявив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк після засідання ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку й торгівлі, повідомляє «Слово і Діло».

«Як виявилося сьогодні, торгпред України Наталія Микольська домоглася окремого урядового протокольного доручення щодо розмитнення кожного українського вантажу, який вимушено повертається в Україну з Росії, за прискореною процедурою та зі швидким відшкодуванням ПДВ», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що за станом на ранок 18 лютого РФ розблокувала рух 87 вантажівок з України, а Україна забезпечила безперешкодний рух своєю територією 64 російських вантажівок.

Україна домовилася з РФ щодо автомобільних вантажоперевезеньУкраїна та Росія спільними зусиллями й на підставі наявних документів змогли цю кризу локалізувати та врегулювати.

Безстрокова акція щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів із номерами російської реєстрації почалася з того, що на Закарпатті учасники блокади не пропустили 12 вантажівок. Пізніше дія акції поширилася на 10 областей України.

В якості дій у відповідь Міністерство транспорту Російської Федерації припинило рух українських вантажівок російською територією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: