Україна домовилася з РФ щодо автомобільних вантажоперевезень

Читать на русском
Україна та Росія спільними зусиллями й на підставі наявних документів змогли цю кризу локалізувати та врегулювати.

Москва та Київ змогли домовитися про можливості врегулювання кризи з вантажоперевезеннями.

Про це «РІА Новини» заявив заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, передає «Слово і Діло».

«Важливо те, що ми досить швидко спільними зусиллями й на підставі наявних документів змогли цю кризу локалізувати та врегулювати», – сказав Карасін.

За його словами, Україна та Росія спільними зусиллями й на підставі наявних документів змогли цю кризу локалізувати та врегулювати.

МЗС направило ноту до РФ для пояснень заборони транзиту українських фурМіністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що заборона РФ щодо проїзду російською територією українських вантажівок є порушенням міжнародних угод.

Нагадаємо, що через неможливість транзитного проїзду російських фур через Польщу Росія стала активно використовуватися маршрут через Закарпаття. Однак з 11 лютого на Закарпатті почалося блокування російських фур, потім до блокади приєдналися Волинська, Львівська, Вінницька, Чернівецька, Дніпропетровська, Житомирська області.

Як повідомлялося раніше, Україна та Росія домовилися про повернення в Україну вантажівок, які залишилися в Росії через заборону на транзит територією РФ, а також російських вантажівок, що залишилися на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: