Насірову не вдалося переконати Яценюка встановити мінімальні ціни на тютюнові вироби

Читать на русском
Перевірка обіцянки глави Державної фіскальної служби Романа Насірова показала, що Кабмін так і не встановив мінімальну ціну на тютюнові вироби.
Роман Насіров

Голові Державної фіскальної служби Роману Насірову не вдалося переконати Кабінет міністрів у необхідності встановити фіксовані мінімальні роздрібні ціни на тютюнові вироби.

Обіцянку Насірова встановити державне регулювання за ціноутворенням на ринку тютюнових виробів шляхом визначення мінімальних цін на них «Слово і Дело» зареєструвало 26 січня.

За словами Насірова, рішення про це уряд мав би ухвалити на одному з найближчих засідань.

Однак 11 лютого на засіданні КМУ було прийнято рішення відмовитися від запровадження мінімальних цін на тютюнові вироби. Замість цього уряд запропонував Верховній Раді підвищити ставку адвалору (мита, що залежить від митної вартості товару) з 12 до 15%.

Не стали змінювати своє рішення в Кабміні й на наступному засіданні, незважаючи на заяву Насірова про те, що такий вердикт для Фіскальної служби є несподіваним.

Всього в досьє Романа Насірова 17 обіцянок, 5 із яких він виконав. Порівняти ефективність роботи глави ДФС із тим, як працюють члени Кабінету міністрів, можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: