У Раді знову заговорили про запровадження електронного квитка

Читать на русском
Впровадження електронного квитка допоможе оцінити реальний обіг коштів і дозволить оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» в співавторстві з депутатами з інших фракцій внесла на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (реєстраційний номер 4121).

Про це повідомляє прес-служба «БПП», передає «Слово і Діло».

«Наявна система оплати та контролю проїзду в міському пасажирському транспорті має багато недоліків. Зокрема, використання паперових квитків не дозволяє проконтролювати реальний пасажиропотік на маршрутах громадського транспорту й, відповідно, обіг готівкових коштів. Оцінка реального обороту коштів дозволить оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення», – зазначив народний депутат України від фракції «БПП» Борис Козир.

Серед авторів проекту фігурують народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ярослав Дубневич, Борис Козир, Олександр Урбанський та Андрій Лопушанський.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір запровадити єдиний електронний квиток на всі види громадського транспортуСказано 17 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з повідомленням, автори законопроекту пропонують парламенту на законодавчому рівні встановити терміни – автоматизована система оплати проїзду та електронний квиток; надати повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи оплати проїзду (в тому числі електронний квиток) в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та самостійно визначати порядок їх функціонування. Законопроект також передбачає можливість використання електронного квитка особами, які відповідно до закону мають право на пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 лютого, перший заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив про запровадження електронного документообігу в повну експлуатацію до 1 квітня цього року.

Як раніше повідомлялося, 16 лютого Верховна Рада України ухвалила законопроект №3755 щодо електронного декларування майна чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: