Експерт: патрульний Олійник ризикує стати жертвою внутрішніх розборок у силовому блоці

Читать на русском
Понад 1000 українців у Києві і Львові вийшли на акцію підтримки Національної патрульної поліції.
Фото: Громадське.Київ

На Софіївській площі у Києві триває акція на підтримку патрульної поліції.

Станом на 13:00, на площі зібралися близько тисячі жителів та гостей столиці, аналогічна акція проходить і у Львові, повідомляє «Слово і Діло».

Небайдужі громадяни вийшли на акцію після того, як Печерський суд арештував патрульного поліцейського Сергія Олійника, який під час тривалої погоні за неконтрольованою BMW застосував вогнепальну зброю і вбив 17-річного пасажира автівки.

Популярний блогер Віктор Трегубов у колонці для «Слова і Діла» відзначив рідкісну за українськими мірками жвавість суду і слідства.

Злочин чи службовий обов'язок? Арешт поліцейського розділив українське суспільство«Слово і Діло» зібрало найбільш цікаві думки українців щодо арешту патрульного поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW

«Та й обраний Печерським судом запобіжний захід у 60 діб СІЗО – з урахуванням того, що підозрюваним у розстрілі Небесної Сотні цей же суд призначав домашні арешти та підписки про невиїзд, результатом чого стала втеча багатьох з них», – повідомив журналіст.

Трегубов побоюється, що арештований Олійник ризикує стати жертвою внутрішніх розборок у силовому блоці. За його словами, багато впливових людей зараз зацікавлені у знятті глави Нацполіціі Хатії Деканоїдзе.

«Про міністра Арсена Авакова і говорити нічого: його пост – один з ключових предметів торгу в нинішній урядовій кризі (хоча, будемо чесні, сам Арсен Борисович протягом своєї каденції також давав приводи засумніватися в ньому). Як би там не було, частина громадськості вирішила підтримати Національну поліцію», – резюмував Трегубов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: