Злочин чи службовий обов'язок? Арешт поліцейського розділив українське суспільство

Читать на русском

«Слово і Діло» зібрало найбільш цікаві думки українців щодо арешту патрульного поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW
Сергій Олійник з дружиноюФото: Вконтакте

Масштабна погоня у Києві за участю десятків екіпажів патрульної поліції, яка в результаті закінчилася смертю 17-річного пасажира BMW, отримала величезний резонанс. Вчора ГПУ висунула поліцейському Сергію Олійнику, який під час гонитви за авто застосував зброю, підозру в умисному вбивстві.

У цей же день скандально відомий Печерський суд заарештував патрульного на два місяці без можливості внесення застави, пише «Слово і Діло».

Під час засідання суду, Олійник заявив, що у випадку, якби можна було повернути час назад, він би все одно стріляв. При цьому він зазначив, що не пам'ятає початку «канонади» по BMW, оскільки в той момент він був у шоці.

Українське суспільство – політики, журналісти, громадські діячі та прості українці, розділилися у думці щодо даної події. Дехто вимагав справедливого покарання для поліцейського і підтримав рішення суду, але більшість громадян заступилися за патрульного.

Так, 15 народних депутатів, серед яких Мустафа Найєм, Антон Геращенко, Ігор Луценко та Юрій Береза, звернулися з проханням відпустити Олійника на поруки. Фактично став на захист заарештованого поліцейського і мер Києва, який після зустрічі з послом США заявив: «Американці здивовані тільки, що українські поліцейські так пізно застосували зброю».

«Слово і Діло» зібрало найбільш цікаві думки українців щодо цієї резонансної події.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: