США зібралися проводити сухопутну операцію проти ІД

Читать на русском
Сполучені штати Америки направили до Іраку десантників для боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава».
міністр оборони США Ештон Картер

Міністр оборони Сполучених штатів Америки Ештон Картер заявив, що американські десантники вже вилетіли до Іраку для виконання плану з боротьби проти «Ісламської держави».

Про це він написав у своєму блозі на Politico, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, США відправили до Іраку легендарну 101-у повітряно-десантну дивізію й незабаром вона висадиться там для проведення сухопутної операції проти ІД.

«Вони прибудуть туди з підтримкою американського народу та зброєю для того, щоб виконати план зі знищення варварської організації», – сказав Картер.

Також, як стверджує міністр оборони США, союзники по коаліції зробили найбільший внесок у боротьбу з «Ісламською державою». Він зауважив, що останнім часом США та союзники «безпрецедентно натисли» на ІД, ліквідувавши деяких їхніх лідерів, а також відвоювавши території.

«Ми набираємо обертів на всіх фронтах і намагаємося направити «Ісламську державу» на шлях поразки. Зараз настав момент зробити ще більше», – зазначив Картер.

«Ми прискорюємо процес боротьби з тероризмом, і так повинен зробити кожен із наших партнерів по коаліції», – додав він.

Нагадаємо, раніше Збройні сили США за наказом президента Барака Обами займалися лише авіаударами по позиціях «Ісламської держави».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: