США потрібне сприяння РФ в боротьбі проти Ісламської держави - експерт

Читать на русском

НАТО і США не бачать України у своєму списку, тим паче, що США дуже потребують підтримки Кремля для боротьби з Ісламською державою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький та військовий експерт Григорій Перепелиця.

«Тема НАТО для Уряду створена для того, щоб підтримувати прозахідний зовнішньополітичний вектор. Вирішувати військові територіальні конфлікти ні НАТО, ні США не буде. Для Заходу, зокрема для США, важливо консервувати ситуацію з Україною, тому що США в боротьбі проти Ісламської держави дуже потребують сприяння з боку Росії зі своїми голосуваннями, можливими резолюціями на Раді Безпеки ООН», - розповів Голобуцький.

Варто зазначити, що недавно глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що не бачить Україну членом НАТО в майбутньому.

«Я повторю те, що сказав кілька місяців тому: я бачу партнерські відносини між Україною та НАТО, проте не членство. Немає сенсу в тому, щоб сьогодні спекулювати на членстві України в ЄС в майбутньому», - повідомив Штайнмаєр.

У той же час військовий експерт Григорій Перепелиця переконаний, що незважаючи на   вимогу Росії стовідсоткової гарантії того, що Україна не стане членом НАТО, українське керівництво зобов'язане домовитися із Заходом про військову допомогу.

«Зброя від НАТО може поставлятися в Україну через Литву, якщо буде домовленість між НАТО, Литвою та Україною. Україна повинна бути готова. Один раз у Мінську вже «припинення вогню» оголошували, а закінчилося це перемир'я сотнями загиблих українських військових», - вважає експерт Григорій Перепелиця.

Читайте також: Більшість у Раді вирішила, скільки комітетів відійде до опозиції

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в текст коаліційної угоди Парламентської коаліції був внесений пункт про те, що метою України є членство в НАТО.

У той же час прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю британській телерадіокорпорації BBC зазначив, що Росії потрібні гарантії того, що ніхто не думає про вступ України в НАТО. 

















ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: