Геращенко розповіла, на що піде Україна заради повернення полонених

Читать на русском
Згідно з інформацією Служби безпеки України, сьогодні в заручниках перебувають 137 осіб. Україна вже зробила кілька пропозицій щодо обміну полоненими.
Ірина Геращенко

Заради звільнення громадян з полону бойовиків українська сторона готова до компромісів.

Про це повідомила уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, народний депутат від Фракції «БПП» Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Згідно з інформацією Служби безпеки України, сьогодні в заручниках перебувають 137 осіб. Заради їх звільнення ми готові до компромісів. Ми вже зробили кілька пропозицій. Ключовий з них: звільнення 25 українців – важко поранених, жінок», – заявила Ірина Геращенко.

За словами народного депутата, українська сторона, зі свого боку, готова звільнити осіб, які не скоювали тяжких злочинів і, відповідно до норм Кримінального кодексу, можуть бути звільнені.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України

Нагадаємо, представники України в Тристоронньої контактній групі в Мінську передали росіянам і представникам бойовиків списки полонених для здійснення обміну.

Раніше Геращенко заявляла, що ключовим досягненням підписання Мінських угод стало припинення широкомасштабного наступу профінансованих Кремлем бойовиків і підкріплених регулярними частинами російської армії, які досі присутні на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: