Обама і Путін обговорили подальші шляхи деескалації конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Президент США Барак Обама і президент РФ Володимир Путін у телефонному режимі обговорили виконання Мінських домовленостей.

Президент США Барак Обама і президент РФ Володимир Путін у телефонному режимі обговорили шляхи виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому, передає «Слово і Діло».

У телефонній розмові Обама наголосив на необхідності виконання російською стороною в повному обсязі Мінських домовленостей, а також про припинення підтримки бойовиків на Донбасі. За словами президента США, наступним важливим кроком у виконанні угод є проведення виборів на окупованих територіях у відповідності зі стандартами ОБСЄ.

«Мінськ-3»: мир із незручними умовами?Які вимоги привіз Борис Гризлов у Київ та чи варто очікувати певних ключових рішень у Мінську найближчим часом?

«Наступним важливим кроком для сторін є досягнення угоди про умови місцевих виборів на Донбасі, які повинні відповідати стандартам ОБСЄ», – йдеться в повідомленні Білого дому.

Вчора, 13 січня, в Мінську Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі вчергове домовилася про повне припинення вогню та звільнення 50 полонених з обох сторін конфлікту.

Сьогодні прес-центр штабу АТО повідомив, що з 18 години вчорашнього дня й до 6 ранку 14 січня в зоні АТО зафіксовано 70 випадків порушення проросійськими бойовиками умов режиму припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: