Яку тактику придумали в Кремлі для залякування Заходу? Думка експерта

Читать на русском
Антон Крутьполітолог

З огляду на м'якотілість адміністрації президента США, Путін проводитиме торги до 2017 року.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Антон Круть, аналізуючи заяву Джорджа Сороса про те, що втручання Путіна до сирійського конфлыкту було стратегічною помилкою.

«Нещодавно з'явилася інформація про те, що нібито Путін неофіційно запропонував припинити бойові дії в Сирії 1 березня. Так от, до 1 березня він буде бомбити. США просять і хочуть припинити бойові дії вже зараз. Путін знову торгується. Скоріш за все, в цьому «пакеті» будуть і його «хотілки» щодо України», – припускає політолог.

За його словами, Путін застосовує таку ж тактику, як в Дебальцевому.

«Коли Меркель відмовилася в січні 2015 року летіти в Астану на саміт і не запросила його на церемонію пам'яті жертв Освенциму, він відповів посиленням бойових дій в Дебальцевому, чим налякав і Меркель, і Олланда, і Порошенка. Практично відразу вони пішли на поступки в Мінську», – розповів Круть.

Експерт пояснив, чому Путін дивиться крізь пальці на вимоги МеркельВійськовий експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові закликала Володимира Путіна вплинути на сепаратистів на Донбасі та припинити вогонь.

«Щодо Сирії у Путіна така ж тактика: довести ситуацію до гранично небезпечної. Тут варто розуміти, що до війни в сирійському місті Алеппо мешкало близько 2,3 мільйонів людей. Це буде така хвиля біженців, яка може просто поховати політичну кар'єру Меркель. А після подій в Кельні він знову намагається залякати Меркель, але цього разу ще й амеріканців. Великі шанси, що йому це вдасться, враховуючи м'якотілість адміністрації Обами. А він переобирається лише в листопаді 2016 року. Відповідно, до тих пір Путін успішно залякуватиме західних лідерів», – проаналізував ситуацію Антон Круть.

Додамо, що, на думку Сороса, Путін є обдарованим тактиком, але поганим стратегом. Також він стверджує, що лідери Заходу серйозно помиляються, коли бачать в Путіні союзника в боротьбі з ІД.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: