Івано-Франківськ припинив відносини з містами-побратимами з РФ

Читать на русском
Мерія Івано-Франківська розіслала відповідні листи в думи Сургута та Серпухова. Сургут був побратимом Івано-Франківська з 2003 року, Серпухов – з 2001-го.

Івано-Франківськ розірвав в односторонньому порядку партнерство з містами-побратимами з Росії – Сургутом і Серпуховим.

Про це повідомляється на сайті міста Івано-Франківська, передає «Слово і діло».

«З огляду на військову агресію Росії проти України, анексію Криму та окупацію частини Донецької та Луганської областей, яка призвела до тисяч жертв серед громадян України, в тому числі й міста Івано-Франківська, я як міський голова, висловлюючи та розділяючи волю громади міста, змушений звернутися до вас із односторонньою ініціативою розірвання угоди про співпрацю між нашими містами», – заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Відповідні листи спрямовані в думи Сургута та Серпухова. Сургут був побратимом Івано-Франківська з 2003 року, Серпухов – з 2001-го.

Як повідомлялося раніше, з подібною ініціативою виступив мер Хмельницького Олександр Семчишин. Містами-побратимами Хмельницького були Іваново та Твер.

Нагадаємо, що до Київської міської ради також внесено проект постанови про невідкладний розрив двосторонніх угод про побратимські відносини Києва з містами Російської Федерації. До таких належать Москва, Волгоград, Санкт-Петербург, Улан-Уде, Махачкала та ін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: