«Прокурор Криму» прокоментувала арешти кримських активістів

Читать на русском
Так званий прокурор Криму Наталія Поклонська аргументувала арешти кримських татар терористичною діяльністю останніх.

Так званий «прокурор Криму» Наталія Поклонська прокоментувала ситуацію з арештами кримськотатарських активістів на території тимчасово окупованого півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Кримінформ».

За словами Поклонської, обшуки та затримання кримських татар проводяться нібито за підозрою активістів у терористичній діяльності на території півострова.

У Криму ФСБ затримала місцевого правозахисникаКримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив про серію обшуків Федеральною службою безпеки Росії в будинках кримських татар.

«Федеральною службою безпеки з Республіки Крим, за результатами спільної перевірки з органами прокуратури республіки, були зібрані матеріали, порушено кримінальну справу за ч. 1 і ч. 2 ст. 205.5 КК РФ «Організація діяльності терористичної організації та участь у ній», – сказала «прокурор».

За її словами, затримані кримські татари брали участь у забороненій у РФ терористичній організації «Хізб ут-Тахрір».

«У ході розслідування даної кримінальної справи четверо підозрюваних затримано. В рамках розслідування проводяться обшукові заходи. Саме йдеться про відому організацію «Хізб ут-Тахрір», яка належить до терористичних організацій і здійснювала свою діяльність на території міст Ялта та Алушта», – заявила Поклонська.

Ситуацію з тим, що всі затримані є представниками кримськотатарського народу, «прокурор» прокоментувала так: «Це не татари – це терористична організація. Ми не робимо розбивки за національністю».

Нагадаємо, сьогодні кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив про серію обшуків Федеральною службою безпеки Росії в будинках кримських татар. Серед заарештованих є й кримський правозахисник Емір-Усейн Куку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: