У Криму ФСБ затримала місцевого правозахисника

Читать на русском
В окупованому Криму проходить низка обшуків у будинках кримських татар. У результаті заходів був затриманий правозахисник.

Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив про серію обшуків Федеральною службою безпеки Росії в будинках кримських татар.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

За його словами, з 8 ранку в Ялті, Бахчисараї та Алушті проходять заходи ФСБ з обшуку будинків кримських татар. Курбедінов зазначив, що наразі ФСБ затримала кримського правозахисника.

«Обшуки проходять в Ялті – в сім'ї Бахтіяра Топуза, в Бахчисараї – в сім'ї Рустема Османова. Ще два обшуки із затриманням у Холмівці. Наразі проходить обшук і затримання Емір-Усеіна Куку, члена Кримської контактної групи з прав людини», – написав він.

Два роки за бортом: Крим на шляху до реабілітації?За прогнозами експертів, у найближчі два роки в Криму настане справжній економічний колапс.

Також у Ялті ФСБ проводила обшуки в будинку кримського татарина Даміра Мінадірова. Про це він написав у своєму Facebook.

Як повідомляє «Крим.Реалії», в грудні 2015 року члена Кримської контактної групи з прав людини Емір-Усеіна Куку ФСБ викликала на допит у зв'язку з його публікаціями в соціальних мережах, в яких служба угледіла ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: