Яресько заручилася підтримкою Сороса для проведення податкової реформи

Читать на русском
Голова Фонду Відкритого Суспільства Джордж Сорос пояснив чому підтримує податкову реформу Мінфіну.

Під час конференції «Реформи: долаючи «стару Україну» голова Фонду Відкритого Суспільства Джордж Сорос заявив, що підтримує податкову реформу, яку ініціює міністр фінансів України Наталія Яресько.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Я рішуче підтримую план міністра фінансів, оскільки тільки він відповідає вимогам МВФ і вводить єдиний пропорційний 20-відсотковий податок, який замінить діючий податковий кодекс, що настільки складний та лише породжує корупцію», - аргументує Сорос.

Україна сильно ризикує із запропонованою податковою реформою – Жером ВашеЗаконопроект, зареєстрований парламентським комітетом з податкової та митної політики, «буде для України істотним ризиком, якого вона не може зазнавати в цей момент».

За його словами, план принесе додаткове навантаження на бюджет обсягом 60 млрд гривень, оскільки МВФ не визнає додаткових доходів від реалізації цього плану реформ, поки вони не надійдуть до бюджету.

«Навіть МВФ виступає проти цього плану на цій стадії, але міністр фінансів наполягає на ньому, оскільки відчуває заклик громадськості до корінних реформ», - зазначив Сорос. Раніше Яресько порівняла чинний Податковий кодекс з радянськими «Жигулями», а той, який пропонує її міністерство - з «Мерседесом».

За її словами, Україні потрібна власна податкова модель, яка буде відповідати нашим реаліям. У той же час вона визнала, що збиток від нової податкової моделі складе близько 30 млрд гривень.

Правда, Яресько сподівається, що такий ефект не буде тривалим, і вже через рік «ми вийдемо на плюс і детінізацію».

«Подивимося, як ми виживемо в 2016 році», - додала міністр.

Крім того, Яресько заявила, що проект податкової реформи і проект Держбюджету будуть йти в одному пакеті, так як одне безпосередньо залежить від іншого і пообіцяла, вже найближчим часом внести законопроект у ВР.

Подивитися всі обіцянки міністра фінансів України можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: