КПВВ «Мар'їнка» можуть закрити через обстріли

Читать на русском
Бойовики сконцентрували свій вогонь на КПВВ між Україною та ДНР. Військово-цивільна адміністрація Донецької області розглядає варіант закриття КПВВ Мар'їнка.

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація розглядає можливість закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду «Мар'їнка» через обстріли бойовиків.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, повідомляє «Слово і Діло».

«Є такий тренд: почали стріляти не лише по тих населених пунктах, де стріляли завжди, а почали обстрілювати КПВВ. Якщо по Мар'їнці продовжуватимуть обстріли, то є варіант, що можемо закрити», – повідомив Жебрівський.

За його словами, позавчора територія КПВВ «Мар'їнка» була обстріляна АГСами з відстані 50-70 м від самого пункту, а одна граната розірвалася в повітрі прямо над ним.

Водночас Жебрівський відзначив, що в разі затишшя в районі КПВВ «Зайцеве» він може бути відкритий. «Щодо «Зайцевого» ситуація трохи стабілізувалася. Якщо день-два все буде нормально, то, може, «Зайцеве» відкриємо», – заявив голова ВЦА.

Нагадаємо, що з 3 лютого робота КПВВ «Зайцеве» тимчасово призупинена. Гуманітарна місія ООН закликала владу України не закривати його, оскільки свобода пересування цивільних осіб є надзвичайно важливою.

Раніше повідомлялося, що голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука 2 лютого 2016 року пообіцяв, що закриє пункт пропуску в Станиці Луганській, якщо терористи й далі порушуватимуть домовленості про припинення вогню, однак свою обіцянку не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: