Експерт дав оцінку року роботи Шокіна на чолі Генрокуратури

Читать на русском
Експерт підбив підсумки року роботи Генеральної прокуратури під керівництвом Віктора Шокіна.
Віктор Таран

Директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи рік роботи Генпрокуратури під керівництвом Віктора Шокіна, зазначає, що більш ніж на «трійку» генпрокурор не заслуговує.

За його словами, перше, що мав зробити генпрокурор й за чим можна було б оцінювати ефективність Генпрокуратури, – це проведення реформ та її оновлення.

«Це питання було повністю провалено. Керівний склад прокуратури, який формувався ще за Пшонки, залишився на місцях, тому про оновлення говорити не доводиться», – розповідає Таран.

Друге питання, як підкреслив експерт, – це контроль за справами та санкціями представників «режиму Януковича». Це питання знову ж таки провалено, оскільки Генпрокуратура так і не змогла надати потрібні докази в цьому процесі.

Третій показник – розслідування злочинів на Майдані, Інститутській, у Маріїнському парку.

Нардеп розповіла, чому Шокін не влаштовує СШАНародний депутат від фракції «БПП» Світлана Заліщук заявила, що генпрокурор Віктор Шокін блокує співробітництво України із Заходом.

«На сьогоднішній день тут ми маємо подвійне враження. З одного боку, є арешти. З іншого – ми бачимо неефективність розслідувань. Хоча тут, звичайно, відповідальність можна розділити навпіл, оскільки були рішення суду, за якими випускали злочинців», – пояснює він.

На думку експерта, за рік Генпрокуратура на чолі з Шокіним заробила оцінку між «двійкою» та «трійкою».

Нагадаємо, що в середу, 10 лютого, виповнюється рік, як генпрокурором України став Віктор Шокін, змінивши на цій посаді Віталія Ярему. За весь цей час «Слово і Діло» зафіксувало 16 його обіцянок, виконати з яких Шокіну вдалося лише 5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: