Санкції проти «сім'ї» не зняті: експерт пояснив рішення суду ЄС

Читать на русском
Санкції проти колишніх чиновників Януковича не зняті й продовжують діяти мінімум до березня 2016 року.

Йдеться про зняття окремого сектора європейських санкцій, які втратили свою силу ще рік тому.

Про це у своєму Facebook повідомив політичний аналітик Павло Нусс, коментуючи сьогоднішнє рішення Генерального суду ЄС про скасування дій санкцій проти Миколи Азарова і Ко, пише «Слово і Діло».

За його словами, санкції проти «сім'ї» мають другий сектор та інше юридичне формулювання, й вони діятимуть мінімум до березня 2016 року.

ГПУ свідомо приписувала поплічникам Януковича статті, які для ЄС нічого не означають – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в березні ЄС може зняти санкції із соратників Януковича.

«Так. Ми повинні погодитися з фактом затримки заочного засудження згаданих осіб, які втекли з країни, але Генеральна прокуратура уже підготувала необхідний комплекс матеріалів, щоб виправити помилку, якої припустилася раніше», - стверджує Нусс.

Він пояснив, що вся українська силова структура не мала раніше подібного досвіду ведення масштабних кримінальних справ проти групи осіб, яка мала монополію і на судову систему, і на органи правопорядку, і на ГПУ. «Ні для кого не секрет, що «сім'я» мала й має дуже потужний юридичний супровід цих кримінальних справ, користуючись послугами кращих світових адвокатських офісів», - додав експерт.

Резюмуючи, Нусс заявив, що, за інформацією джерел у правоохоронних органах, Європейський Союз разом з ГПУ працює над перспективою продовження санкцій проти свити Януковича, яка досі перебуває під санкціями ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: