Додатковий набір до поліції Києва стартує наприкінці лютого – Деканоїдзе

Читать на русском
У зв'язку з великою кількістю викликів та повною зайнятістю вже працюючих поліцейських в Києві оголошено додатковий набір.

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що в кінці лютого стартує додатковий набір до столичної патрульної поліції.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

За словами глави Нацполіції, у відомстві не вистачає співробітників патрульної поліції. У зв'язку з цим в кінці місяця буде оголошено додатковий набір.

«Кожен із них задіяний на викликах. Ви уявляєте, що це означає? Це означає, що надходить дуже багато дзвінків, тому що люди чекають, вони розуміють, що патрульні приїдуть... У кінці лютого ми збираємося оголосити конкурс, новий набір до патрульної поліції Києва, тому що ми всі розуміємо, що треба додати», – заявила Деканоїдзе.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про початок впровадження патрульної поліції в регіонах. Так, 3 лютого 2016 року в місті Біла Церква Київської області почала роботу патрульна поліція.

У Нацполіціі стартує програма спецпідготовки «лицарів честі»У Національній поліції стартує нова програма зі спеціальної підготовки майбутніх керівників структурних та територіальних підрозділів.

За його словами, поліція в регіонах буде створена за новим принципом реагування на виклики. В областях будуть створені спеціальні групи швидкого реагування. Всього в Україні буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських.

Крім того, як стверджує Аваков, до травня 2016 року в штаті нової патрульної поліції країни працюватимуть 16 тисяч нових поліцейських.

Нагадаємо, станом на 17 грудня 2015 року всього 103 особи були звільнені з лав патрульної поліції. З них – 41 співробітник із Київської поліції, 19 співробітників – з Одеської та 25 – із Харківської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: