Шокін зумів знизити градус невдоволення роботою ГПУ – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Тема звідставки генпрокурора нікуди не зникне, але на цьому етапі Шокіну вдалося знизити рівень невдоволення роботою ГПУ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи позиції Генпрокуратури та можливість відставки Віктора Шокіна.

«З одного боку, Шокін перетворився на певний символ політики, де значна частина негативу, пов'язана з нерозслідуванням справ Майдану й антикорупційних справ, асоціюється з ним. З різних причин склався такий імідж генпрокурора. З іншого боку, ми бачимо, що саме Президент України, від якого залежить звільнення генпрокурора, поки не демонструє намірів міняти його», – розповідає політолог.

Крім того, за його словами, аргументація Президента також логічна, тому що ГПУ перебуває на етапі реформування. До того ж, достатньо позитивну роль зіграли звіт щодо Майдану та призначення антикорупційного прокурора.

«Тому робити однозначні прогнози складно», – зауважив Андрій Дуда.

Експерт підкреслив, що США та ЄС, які контролюють ситуацію в Україні, також уже висловлювали невдоволення роботою ГПУ.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що фракція "Радикальної партії" ініціює в парламенті розгляд питання про відставку ШокінаСказано 10 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Якщо ж говорити про даний етап, то градус негативу до генпрокурора та ГПУ знизився, й це насамперед пов'язано зі звітом щодо справ Майдану, хоча позиція деяких парламентських фракцій, як і раніше, є такою, що генпрокурор має піти.

Нагадаємо, ще влітку Олег Ляшко заявив, що фракція «Радикальної партії» ініціює в парламенті розгляд питання про відставку Шокіна. Тоді ж народний депутат Олександр Дубінін сказав, що фракція «Блоку Петра Порошенка» не підпишеться за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: