НБУ може націоналізувати «дочки» російських банків лише за рішенням РНБО – Гонтарева

Читать на русском
У НБУ заявили, що без рішення Ради нацбезпеки «дочки» російських банків не можна націоналізувати.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що націоналізації «дочок» російських банків може відбутися лише за рішенням Ради національної безпеки та оборони.

Про це вона заявила під час засідання Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Гонтаревої, на рахунках «дочок» російських банків є близько 50 мільярдів гривень, а також вони складають аж 15% української банківської системи.

«Ми не можемо націоналізувати 15% банківської системи, але якщо буде рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції (проти дочірніх російських банків – Ред.), то Національний банк України буде його виконувати», – зазначила Гонтарева.

Вона також заявила, що всі російські банки пройшли стрес-тести та провели необхідну докапіталізацію. Крім того, Гонтарева зауважила, що в цих банках працюють куратори Нацбанку.

«Державні банки (Росії – Ред.) перебувають під особливою увагою. Там перебувають куратори Національного банку України», – зазначила глава НБУ.

Нагадаємо, сьогодні Валерія Гонтарева заявила, що продаж валюти на міжбанківському ринку України в січні скоротився на 43% порівняно з груднем 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: