Дуда підписав закони про стеження за жителями Польщі в Інтернеті

Читать на русском
Дуда затвердив поправки до законів про спеціальні служби, які дозволять стежити за діяльністю поляків у мережі Інтернет.
президент Польщі Анджей Дуда

Попри численні мітинги та протести в Польщі, президент країни Анджей Дуда підписав поправки до законів про спеціальні служби, які дозволяють стежити за поляками в Інтернеті.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Як відомо, ці правки були розроблені та запропоновані правлячою партією «Право і справедливість», представники якої раніше й стали авторами цих законів, що впорядковують процес отримання особистих даних громадян, в тому числі в Інтернеті, поліцією та спецслужбами.

Крім того, поправки впроваджують контроль судів і зобов'язують знищувати матеріали після закінчення певного терміну. Правоохоронні органи матимуть право проводити контроль, який передбачає: прослуховування, стеження, контроль кореспонденції (в тому числі електронної), контроль поштових пересилань, отримання даних із носіїв (у тому числі комп'ютерів і телефонів). Термін такого контролю не може перевищувати півтора року.

На думку польської опозиції, поправки до цих законів є загрозою для свободи громадян, оскільки тепер поліція та спецслужби зможуть мати доступ до даних поляків у режимі онлайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: