Державна міграційна служба створила сервіс онлайн-черги

Читать на русском

Державна міграційна служба України сьогодні запустила онлайн-чергу для бажаючих оформити закордонний паспорт і внутрішній паспорт громадянина України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Щоправда, наразі сервіс працює в тестовому режимі.

«Зараз послуга працює в тестовому режимі й доступна лише для отримання двох послуг – оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон і паспорта громадянина України в формі карти (для осіб, які досягли 16-річного віку й оформлюють паспорт вперше)», – повідомляють у ДМС.

Стартовим майданчиком для нового сервісу відомство вибрало Дніпровське районне управління міграційної служби в місті Києві.

«Електронна черга дозволить зробити процес прийому громадян у підрозділах більш прозорим і зручним, а також удосконалити організацію роботи підрозділів», – вважають у ДМС.

Український паспорт варто замінити єдиним документом – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що з 1 січня 2016 року Міграційна служба починає процес заміни паспортів-книжок на нові ID-картки.

На сьогоднішній день на прийом у системі електронної черги можна потрапити трьома способами: записатися онлайн (доступно на найближчі два тижні), записатися безпосередньо в підрозділі (на найближчий місяць) або ж отримати талон до поточної черги (на найближчий доступний час).

У міграційній службі відзначають, що з часом електронна система буде вдосконалюватися з урахуванням побажань громадян, після чого почнеться впровадження електронної черги в усіх підрозділах в Україні.

Нагадаємо, з 11 січня в Україні почали впроваджувати нові паспорти – так звані ID-карти. На сьогоднішній день пластикові документи можуть видавати 16-річним громадянам країни, які отримують паспорт уперше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: