СБУ затримала «праву руку» екс-глави «ЛНР» Корсунського

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України в Полтавській області затримали праву руку екс-глави ЛНР Сергія Корсунського.

Після оприлюднення скандального відео, на якому один із поплічників екс-глави так званої «ЛНР» Сергій Корсунський перебував у одному з ресторанів Києва, його затримали співробітники СБУ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє «Слово і Діло».

«Служба безпеки України щойно затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється в причетності до терористичної організації «ЛНР»(ст. 258-3 Кримінального кодексу України)», – написала вона.

За словами спікера спецслужби, співробітники СБУ затримали Корсунського в Полтавській області та вже направляють до органів судочинства для проведення слідчих дій.

Своєю чергою, керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що відразу після оприлюднення відео з Корсунським співробітники спецслужби почали активну роботу. Ткачук також зазначив, що якби автори відео миттєво звернулися до СБУ, то Корсунського затримали б раніше.

«З моменту оприлюднення відео наші оперативники приступили до розшукових заходів. Нам би вдалося його затримати швидше, якби хлопці відразу звернулися до СБУ, до правоохоронних органів, а не монтували ролики й викладали в інтернет. Було втрачено багато часу, поки Корсунський зрозумів, що про його перебування в Києві стало відомо. Він пересувався за межами Києва протягом тривалого часу після оприлюднення відео», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше координатор руху «СтопТерор» Семен Кабакаєв опублікував відео, на якому він 2 лютого 2016 року зустрів «праву руку» екс-глави «ЛНР» Сергія Корсунського в столичному ресторані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: